dinsdag 28 augustus 2012

Allemaal rokjes

Eindelijk kocht ik het ook, het supertoffe boek Allemaal rokjes! En met reden! Deze huismus in hart en nieren, jawel, trommelgeroffel, gaat een enorme reis maken van het voorjaar! En wel naar CuraƧao! Wauw!!!! Dat wordt nog een hele belevenis!
Nu las ik dat Silvie Meis op vakantie voor iedere dag een nieuwe bikini in haar koffer heeft, ik streef naar een rokje voor iedere dag ;-) Dat gaat lukken, tot aan april iedere maand een rokje! Dan heb ik zelfs nog een stuk of wat reserve!
Het rokje voor augustus is een wikkelrok geworden. Ik koos expres een beetje veilig, met kleding naaien heb ik bar weinig ervaring! Dus nog even geen rits of beleg. Maar wel een Engelse naad en een paspel! En maar liefst bijna 3 meter stof!


ah daar zit die paspel!

Nog even van opzij:

Ik zou geen Silvana heten als ik niet wat te zeuren  had... ik vind 'm een beetje "stijvig" vallen en ik twijfel of ie niet net een centimetertje strakker om de taille had moeten zitten...
Maar ik zie me er al wel helemaal 's ochtens na een ontbijtje inschieten om naar het strand te snellen, dus voor een eerste exemplaar best tevreden!

Twijfel twijfel, wordt het september rokje een wikkelrokje 1.0 of een ander modelletje?


zaterdag 25 augustus 2012

Mooi inpakken, maar wel lekker simpel

Vanochtend viel ik van de ene bewondering in de andere op Pinterest, ik had gezocht op "wrapping gifts" echte juweeltjes kwamen er voorbij! Hoe mooi ik ze ook vond, meestal vind ik ze ook veel te ingewikkeld! Raar eigenlijk, want toen ik nog scrapte, maakte het me niet uit of ik er een paar uur zoet mee was!
Snel en simpel dus, nu. Ik pakte mn rol inpakpapier, masking tape natuurlijk, stempels en een blik met verzamelde plaatjes en mooie papiertjes en ging lekker aan de slag! Simpel, geen moeilijke fratsen, maar wel fijn creatief bezig zijn. Dit is het geworden!

Ik begon zo simpel mogelijk, pakte een Flow en knipte (oef, dat vond ik wel een beetje zonde, maar ja....) er een mooi plaatje uit! Opplakken op het zakje en op de label en klaar!



De volgende met masking tape en stempels:



Bummer... de tekst vond ik niet mooi zo door de afbeelding van de  boom... gelukkig is masking tape super makkelijk te verwijderen. Een nieuwe stempel dus! En een mooi zakje, een label, een gek plaatje, een masking tape vlaggenlijntje en voila!



En de laatste voor vandaag. Ik heb de smaak te pakken dus er volgen er vast nog meer! Een strookje papier uit de Flow (ja nu ging het al wat makkelijker), een mooi zakje, een gehaakt bloemetje en een bingokaartje uit de scrapvoorraad, komt die ook nog eens mooi van pas!



Ik neig altijd naar alles bewaren, dat kwam nu goed van pas!
En een kadootje dat ook nog eens leuk verpakt is, dat geeft extra leuk weg!




vrijdag 17 augustus 2012

De Pure Markt

Vorige week zondag was het heerlijk weer en gingen we naar De Pure Markt in het Amstelpark in Amsterdam. Ik was er nog nooit geweest en wist helemaal niet dat het zo'n prachtig park was!
Er is zelfs hele speeltuin, met oa deze geweldige bootjes (brings back memories):


Er was heerlijke taart:
Die we mee naar huis namen en heel voorzichtig opaten... we bestelden nl zonder naar de prijs te vragen.... en 8 euro voor 2 stukjes taart vonden we best een beetje duur...

Er was heerlijk biologisch groente en fruit
Ik kocht oa de gekleurde tomaatjes, die waren heerlijk!

Er was muziek
Fijne relaxte muziek, er was sowieso een hele relaxte sfeer op de markt!

Er was sushi
En die aten we lekker zittend op het gras

Met dit uitzicht
Wat een prachtige bomen!

En ik was er ook ;-)
Ik wilde nu wel een keer op de foto.. ik had nl zaterdag 3 uur met een henna smurrie in mn haar gezeten en ik wilde daar graag het resultaat van vastgelegd hebben ;-)

Het was echt een hele leuke middag! Er zijn veel kraampjes met lekker eten op de Pure Markt, maar ook kraampjes van creatievelingen en vol met leuke hebbedingen!

Morgen staan we zelf op de Feel Good Market in Eindhoven. Ik vraag me af of bezoekers tijdens een hittegolf ten eerste wel komen en ten tweede wel iets anders zullen kopen dan eten of drinken.... dat weet je natuurlijk niet van te voren. Dus het heeft ook geen zin om me daar nu al druk over te maken! Ik ga zo alles vast klaar zetten, want we gaan vanmiddag naar een feest!
Wat ik wel weet is dat het morgen ook een feestje wordt, de organisatie zorgt voor een zwembad, een sproeier, muziek, een loungeplek, er is lekker eten en drinken en er zijn gezellige standhouders. Dus mocht de verkoop toch tegenvallen, we genieten zelf ook van alles om ons heen. Dat weet ik alvast zeker! Een heel fijn zonnig weekend!!


zondag 12 augustus 2012

Stoer babydekentje

Onlangs werd onze familie uitgebreid met een prachtig en gezond jongetje! Ik maakte een knuffelzacht babydekentje van stoere jongensstofjes:



Het dekentje viel gelukkig in de smaak en past toevallig ook nog eens prima bij de wagen! De achterkant is van het heerlijke minky. Ik heb me suf gezocht om het in Nederland te kopen.... niet te vinden... Mocht iemand nog een tip hebben, dan zou ik die heeeeeel graag willen weten! Ik was nu sowieso blij dat ik het alsnog op Etsy vond!

dinsdag 7 augustus 2012

DIY vrolijke armbandjes

Blegh, het regent hier al bijna de hele dag!! Niks geen weer om er lekker op uit te trekken, maar binnen creatief aan de slag kan natuurlijk altijd! Wacht dacht je van deze vrolijke armbandjes:



Ik vond het blog met deze leuke en simpele tutorial via Pinterest (ben je ook al verslaafd????) en hier is de link:

Ik duik maar eens in de voorraad scrappapier die ik nog in de kast heb liggen!!