dinsdag 11 juni 2013

De foto factor!

Voor ik de naaimachine ontdekte spendeerde ik m'n vrije uurtjes met scrappen. Urenlang layouts en vooral miniboekjes maken, heerlijk! En scrappen dat doe je met foto's he, dus een fotoworkshop bij een superleuke scrapwinkel, die kon ik niet missen! We hebben het nu over jaren terug, maar het was enigszins traumatisch omdat ik daar ontdekte dat ik nul fotografeer talent heb... ik zie het gewoon niet...
Dan niet, dacht ik toen stoer. Maar ja, nu met een webshop... Hoe ga je iemand overtuigen dat het echt echt echt een prachtig portemonneetje is als je er geen fatsoenlijke foto van kunt schieten....??
En ik heb dan ook overwogen om de foto's te laten maken door een prof. Want hallo, je hoeft ook niet alles te kunnen! Maar omdat ik vaak ook maar enkele stuks van artikelen maak, is dat ook wel een kostbare zaak. Dusss ik ga er de komende weken serieus werk van maken!
Vanochtend heeft de printer overuren gemaakt en dit is het resultaat:
 

Nee, ik heb echt niet de illusie dat ik het nu opeens ga zien, maar ik zal in ieder geval wat meer van de techniek gaan leren! Want dat ik op mijn compactcamera de sluitertijd in kan stellen, dat is al een hele ontdekking!
 
Ben je zelf ook op zoek naar tips:
 
Op de site van Laura Vink vind je onder andere tips over compositie en je kunt een e-boek downloaden over scherptediepte, met hele duidelijk uitleg en natuurlijk prachtige voorbeeldfoto's:
 
Nog een gratis e-book met de titel Meer klanten door goede foto's!
Speciaal voor websites, maar ook hele goede tips voor het fotograferen van mensen.
Een van de tips is bijv: hoe lijk je slanker!!
 
De site van Annet Eveleens staat bomvol interessante weetjes en je kunt ook nog de hand-out van de workshop fotografie downloaden:
 
Ik moet nog beginnen met lezen hoor.. dus voor ik echt resultaat kan laten zien...
Een van de tips die ik al wel tegen kwam is het verzamelen van voorbeelden die je mooi vindt! Dat heb ik al wel gedaan, wat dacht je van deze beauty:
 
 
Nog meer beauties die ik heb verzameld vind je op mijn pinterestpagina http://pinterest.com/sildotcom/inspiration-for-making-productphotos-for-the-shop/
Als je de foto's ziet, dan kun je wel raden welke nieuwe producten er binnenkort onder de naaimachine vandaan komen ;-)
 

2 opmerkingen: