dinsdag 12 maart 2013

Nachtelijk avontuur, de museumnacht editie van de Swan Market


Op de binnenplaats van museum Boijmans stonden we afgelopen zaterdagavond/nacht met een kraam op een bijzondere museumnacht editie van de Swan Market. Als je me ook volgt op Twitter of Facebook, dan heb je misschien al gelezen dat het niet zo'n succes was...
Niet alleen was het erg koud en nat maar ik begon me al vrij snel af te vragen of de bezoekers van de museumnacht wel behoefte hadden aan een markt. De verkoop was ronduit slecht en m'n humeur zakte tot een dieptepunt. Tja...
De volgende dag dacht ik natuurlijk na over hoe dit nu kwam en zo. Uiteraard gaf ik allereerst volmondig het weer de schuld! Alleen nog maar markten met een lekker zonnetje sprak ik met mezelf af! Maar goed, nadat de eerste teleurstelling was weggezakt, ging ik er nog wat serieuzer over nadenken, ik zocht wat informatie op internet en zo kwam ik gisteravond een blogbericht tegen op de site van MamaMarketing en dat kwam als geroepen! Sta je zelf ook wel eens op markten, of overweeg je dit, dan is het voor jou vast ook een heel interessant artikel:

Ik ga zelf de inrichting van de kraam eens kritisch onder de loep nemen. Zo kwam ik er al lezend achter dat ik zaterdag een aantal flinke steken had laten liggen... Door het slechte weer, vond ik het niet de moeite om de Sildotcom vlaggenlijn op te  hangen en bij een hele leuke klant vergat ik om een kaartje in het zakje te doen....
Dat zijn dus duidelijk dingen die ik volgende keer kan verbeteren.
Daarnaast wil ik graag meer aandacht voor m'n nieuwe product: de knipportemonneetjes.
 
 
Hoe zorg ik dat deze meer opvallen? Door het artikel besef ik me meer hoe belangrijk de presentatie is. Soms vind ik de kraam wat vol en rommelig door de verscheidenheid aan producten. Maar omdat ik over het algemeen goed verkoop, vond ik het wel best. Maar nu wil er toch mee aan de slag! Ik heb al een zitten zoeken op marktplaats naar leuke kistjes! Als ik iets heb gevonden laat ik het natuurlijk weten! Maar ik heb nog even de tijd, want ik wacht toch mooi even tot in ieder geval de temperaturen een stuk hoger liggen voor ik een volgende markt plan ;-)
 
 

3 opmerkingen:

 1. Wat jammer dat het je niet meezat op die beurs en wat goed dat je een bericht vond waar je heel veel informatie uit kunt halen om van te leren... Ook ik ga hem eens goed lezen, want ook ik ben me aan het voorbereiden om op markten en fairs met zelfgemaakte of opgeknapte spulletjes te gaan staan en ook ik weet nog helemaal niet wat me te wachten zal staan. En als ik dan hoor dat jij het zo koud hebt gehad, word ik al bang, want ik ben zo'n vreselijke koukleum, hihii...dus daar zal ik goed rekening mee moeten gaan houden. Maar bedankt voor je link en jij in ieder geval succes voor de volgende keer!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Joyce, dankje en jij ook heel veel succes! Maar dat komt wel goed als ik je prachtige kraam op de kerstmarkt zo zie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat veel goede tips, ik ben er wel van overtuigd dat het weer een belangrijke factor is. Hopelijk komt dit mooie weer snel!
  Groetjes, Josine

  BeantwoordenVerwijderen